Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κάπως έτσι δύναται

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της με τα αποτελέσματα, ευτυχώς, να δικαιώνουν σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές μας μιας και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στόχευαν πρωτίστως στην ευζωία των μελισσιών μας.


                                     “ Όλα είναι δρόμος ”. Η φωτογραφία σημαδιακή, να μου θυμίζει την ομώνυμη ταινία του Π. Βούλγαρη.

Έτσι, βγήκαμε διπλά και τριπλά κερδισμένοι. Ένα λιθαράκι εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας προστέθηκε στην γνωριμία μας με την μέλισσα, δείχνοντας πως σιγά σιγά μπορούμε να οδηγηθούμε στους στόχους μας, βασιζόμενοι σε μια σχέση συνεργασίας.


Ό,τι δίνεις παίρνεις. Ο χρυσός κανόνας που ακολουθούμε όσον αφορά στα σμήνη μας.


Γιατί είναι μεγάλη, πνευματική κυρίως , κατάκτηση το να κατανοήσεις πως η μέλισσα δεν είναι αντίπαλος, που παλεύεις να της επιβληθείς για να περάσει το δικό σου, αλλά φίλη που αν την αφήσεις, με την απαραίτητη πλην ελάχιστη δυνατή επίβλεψη, μπορεί να μεγαλουργήσει.


   Κανένα παράπονο

Έτσι και αλλιώς θεωρώ σωστή την επιλογή μας από την πρώτη στιγμή να αποφύγουμε τις “μαγικές” λύσεις και προτάσεις, όσον αφορά στην διαχείριση των μελισσοσμηνών, είτε πρόκειται για την διατροφή τους και την ανάπτυξη τους, είτε για οτιδήποτε άλλο.


  Φέτος δώσαμε μάχη για να παράσχουμε στα ζωντανά μας την καλύτερη τροφή της αγοράς και μας το ανταπέδωσαν.


    Στο πνεύμα, λοιπόν, αυτής της συνεργασίας αφήσαμε τον ρόλο του πρωταγωνιστή στα μελίσσια μας και κρατήσαμε για τον εαυτό μας τον ρόλο του κομπάρσου, όσο και αν αυτό πληγώνει τον εξ ανθρωπίνου ενστίκτου εγωισμό μας.


Δια χειρός μέλισσας

Στα επιπλέον θετικά στοιχεία καταγράφεται πέρα από μια μέση που ταλαιπωρείται λιγότερο, η εξοικονόμηση χρόνου, αφού πλέον οι επιθεωρήσεις έχουν μειωθεί σε βαθμό εξαφάνισης, χωρίς όμως να τα παραμελούμε στο ελάχιστο καθώς και η υγεία των ζωντανών αλλά και τα “νεύρα” τους είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, μιας και δεν "μπαρουτοκαπνίζονται" άνευ λόγου και αιτίας, για να ανοίξουμε την φωλιά τους και να βρούμε… τι; 


Αν τολμήσουμε να σηκώσουμε το κεφάλι μέσα από το κυψέλη, θα βρούμε τι πραγματικά ζητούν 
τα μελίσσια από εμάς.

Αποδοτικότερα μελίσσια, λοιπόν, χωρίς ενοχλήσεις για χάλασμα βασιλικών κελιών, αναστροφές πλαισίων εις το άπειρο και ανεύρεση της μεγαλειοτάτης. Όσο για το περίσσευμα χρόνου μπορεί να διατεθεί σε άλλες πιο εποικοδομητικές εργασίες... 


Πού βρίσκεται άραγε το μέλι; Στην Κυψέλη στο κέντρο των Αθηνών ή στην κυψέλη που είναι στο βουνό;

 Για ένα καφέ στην παραλία με θέα την θάλασσα, μια βόλτα στο βουνό προς τέρψιν οφθαλμών και ανεύρεση νέων τόπων ή στον “πειραματισμό” πάνω στην παραγωγή βασιλισσών, βασιλικού πολτού, γύρης, πρόπολης καθώς και στην εξεύρεση τρόπων διάθεσης όλων των προϊόντων της μέλισσας που παράγουμε.


Το ωραιότερο ταξίδι

Αισιοδοξία, λοιπόν, και επιμονή κόντρα σε αλλότριες επιδιώξεις και ψευτοδιλήμματα μα και σε πλασματικές και μη δυσκολίες, για να προσμένουμε όμορφα πράγματα από τα μέλλοντα.


Το ζητούμενο

Καλή χρονιά να έχουμε, πάνω από όλα με Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου