Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Κάθε πράγμα στον καιρό του και η μαμά τον Αύγουστο

Για να λύσω οποιαδήποτε απορία μου γύρω από τα μελίσσια ένας ασφαλής τρόπος υπάρχει. Θέτω το ερώτημα που με απασχολεί και το απαντώ κατευθείαν στην πράξη.

όταν τα μελίσσια βρίσκουν γύρη το κατακαλόκαιρο

Εκεί λοιπόν που κάθομαι παραλία και έχω αρχίσει πλέον να σκυλοβαριέμαι με τα μπάνια του λαού, ξεκινά να με τρώει ο διάολος… Τον Αύγουστο κόβουμε παραφυάδες με επιτυχία; 


δυνατά χωρισμένα στη μέση για να προλάβουν και τα δύο το πεύκο
Να τα μας λέω… τα μελίσσια φέτος είναι ακόμα τούμπανα και χαζολογάνε, το πεύκο στο πρώτο βάρεμα το έχω ξεχάσει ήδη, κηφήνες υπάρχουν,  με τις γύρες κάτι γίνεται, οπότε; …Οπότε καιρός για μπελάδες!!

τα εργαλεία της δουλειάς...και ο καφές απαραίτητος

Έπραξα λοιπόν τα δέοντα ετοιμάζοντας όπως πάντα με τον ίδιο τρόπο τα μελίσσια που θα ταΐσουν τα βασιλικά κελιά και άρχισα τα ταξίδια πέρα δώθε στο μελισσοκομείο με κάθε διαδρομή να προσθέτει στην πλάτη του φορτηγού 150 χιλιομετράκια.




τα έναρξης - αποπεράτωσης
Το μόνο που δεν υπολόγισα από την φούρια μου, ήταν όλα αυτά τα συνεχόμενα σαρανταπεντάρια  από την αρχή του μήνα που έλιωναν και  τα καπάκια από τις κυψέλες, έκλεισαν τα μελίσσια μέσα και έκαναν το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο. 

νερό, πηγή ζωής και για την μέλισσα
Ειδικά,  όταν αυτή η  αφόρητη ζέστη του κάμπου δεν σε αφήνει να δουλέψεις για πολλές ώρες εκτός και εάν θες να παριστάνεις τον οσιομάρτυρα της ερήμου που βλέπει οράματα και λέει ασυναρτησίες στους ακολούθους του.


τοποθέτηση και εκκόλαψη μιας χορτάτης βασίλισσας


Στο τέλος και με τα βίας κατάφερα να καλύψω τις ανάγκες μου σε β.κ. για τις παραφυάδες και για να αλλάξω περσινές μάνες που δεν τραβάνε. Όχι τίποτα άλλο αλλά βγήκα και ψεύτης σε φίλο από τα πάτρια εδάφη που του υποσχέθηκα μανούλες αυγουστιάτικα.

να μην ξεχάσω να κάνω καλοκαιρινή θεραπεία και όχι κοροϊδία στα μελίσσια
 γιατί αλλιώς μέλι δεν έχει...

Εν τέλει το όλο εγχείρημα με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα και δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το εάν αξίζει την ταλαιπωρία που πέρασα.

το αστέρι της παρέας με μια φιστικιά ανά χείρας

λέτε τα φύλλα της να είναι αντιβαρρόα;
να δούμε πότε επιτέλους θα σοβαρευτούμε

επιστροφή στη βάση κάτω από ένα καυτό ήλιο


Τώρα, για το εάν γίνεται να κόψουμε παραφυάδες μέσα στον Αύγουστο; Υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρω στην αρχή της ανάρτησης η απάντηση είναι καταφατική.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου