Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Χειριστής Σεπτεμβρίου

Λίγο από όλα είχε αυτός ο μήνας... το πεύκο με έχει στο περίμενε εδώ και καιρό, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, αν και ευελπιστώ από τέλος (;) της άλλης εβδομάδας να μπω Εύβοια. 



γύρη μπόλικη, μέλι ουδέν εξ ουδενός
Τα μελίσσια είναι έτοιμα και μετά την τελευταία βροχή που πήρε το χώμα που πατάνε άρχισαν επιτέλους να χαζολογούν λίγο στο πολυκόμπι, έτσι για το κάτι παραπάνω...


πολυκόμπι, η φετινή προδοσία

Χρόνος άφθονος λοιπόν, που αναλώθηκε κυρίως στο πως αλλά και το που να διατεθεί ένα μέρος της φετινής παραγωγής σε τιμή που να είναι αντάξια του προϊόντος. Να πω εδώ ότι τουλάχιστον σε καταστήματα τροφίμων υπάρχει ακόμα ζήτηση για ελληνικό μέλι που εκ των πραγμάτων δεν θα εκθέσει τον καταστηματάρχη στους πελάτες του. Όσο για το λιανεμπόριο τι να πω... προβλέπω στο άμεσο μέλλον να το χαρίζω πάρα να το πουλάω στις τιμές που κάποιοι φίλοι μου το ζητάνε.


μέλι, το ζητούμενο


...αλλά και συνεχής η προσπάθεια για την παραγωγή παραδοσιακών εδεσμάτων
Πίσω στην βάση, ότι τελάρο με παλιά κερήθρα οδηγήθηκε στην ανακύκλωση σε ένα υπερσύγχρονο κηροτήκτη.

ψυγείο εν αχρηστία έκανε την δουλειά
Πατώματα που άρχισαν πλέον να δείχνουν την κούραση τους οδηγήθηκαν στο "συνεργείο" και τα κυψελίδια σύζευξης αφού απολυμάνθηκαν, αποθηκεύτηκαν για την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα έχω την χαρά να παραλάβω κυψέλες πριν το χειμώνα χωρίς να απαιτείται, όπως στις άλλες χρονιές, ένα αγώνας δρόμου για να βαφτούν και να συρματωθούν τα τελάρα πριν την έλευση της άνοιξης.

το ξύλο επιδιορθώνεται το πλαστικό μολύνει
Οι παραφυάδες του Αυγούστου είναι πλέον ανυπόμονες για το καινούργιο τους σπίτι μιας και στα πενταράκια έχουν αρχίσει και στριμώχνονται.


οι μελαχρινές καλλονές μου, αυγουστιάτικα τέκνα

Κατά τα λοιπά ο υπόλοιπος ελεύθερος χρόνος αναλώθηκε σε ένα κυνήγι στον τόπο καταγωγής μου και γενικότερα σε αυτό που ονομάζω επαφή με την Φύση, μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα που πιστεύω ότι απέχει παρασάγγας από την αντίληψη κρύβει για Αυτή ο αποστειρωμένος αστός.

ο Ήλιος ο ηλιάτορας κατά την συγκομιδή του

ο τροφοδότης-καπάκι για τα γίδια

τέλος εργασιών με απογευματινό ελληνικό καφέ και φρέσκο καρυδάκι



Η ευλογία της επαρχίας και των παιδικών αναμνήσεων που έχτισε, βρίσκεται πάντα εκεί ως αρωγός και οδηγός στο πως να προσεγγίζω το κεφάλαιο μελισσοκομία μα και ευρύτερες υποθέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου